(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Balkánský fazolový hrnec - recept z knihy Vaříme dětem
Potřebné ingredience
400 g bílých fazolí, 1 velká cibule, 1/2 lžičky provensálského koření, 80 g rajčatového protlaku, 20 g sladké mleté papriky, jedna velká paprika, 3 lžíce oleje, petrželka, sůl
Postup přípravy
Fazole propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Vodu doplníme tak, aby fazole byly zatopeny, přidáme na kostičky pokrájenou cibulku, provensálské koření a přivedem k varu. Sbíráme pěnu a na mírném ohni vaříme do měkka. Pokud se voda vyvaří, přidáme trochu horké vody. Dbáme na to, aby nebylo mnoho tekutiny. Až jsou fazole měkké, přidáme na drobno nákrajenou papriku a protlak a povaříme. Ve druhém hrnci osmahneme na oleji mletou papriku, kterou ihned zavaříme do pokrmu. Ochutíme petrželkou a podle chuti osolíme a necháme 20 minut zaležet. Uzeninu ani maso nepřidáváme - pokrm je bohatý na bílkoviny sám o sobě. Takto připravené fazole chutnají i nám dospělým. Jako přílohu podáváme tmavý chléb.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé